Як обрати шампунь
×
RU EN DE FR PL UA

Як обрати шампунь

Неестетичний вигляд волосся - великий удар по самооцінці сучасних жінок та чоловіків. На щастя, трихологи, косметологи і spa-майстри мають різні методи поліпшення ситуації: від безконтактних апаратних процедур до прийому медикаментів. Але було б нерозумно не спробувати найпростіший і приємний спосіб поліпшення волосяного покриву.

Тому фахівці б'юті-індустрії діляться робочими рекомендаціями, як вибрати шампунь для правильного догляду за волоссям.

  1. Визначте тип волосся.
  2. Зверніть увагу на структуру волосяного покриву, наявність пошкоджень.
  3. Врахуйте вік та стать.
  4. Уточніть склад перед тим як підібрати та купити шампунь.
  5. Постарайтеся зібрати доглядову серію (креми, гелі, сироватки, маски, есенції, олії тощо), оскільки волоссю недостатньо одного лише очищення.

Як вибрати шампунь для сухого волосся

Укладати тонке довге волосся дуже важко. Якщо до проблеми приєднується електризація, посічені кінці та тьмяність – це ознаки сухого волосся. Якісний шампунь повинен враховувати потребу в рідкому митті голови, не частіше разу або двох на тиждень. Також він повинен містити натуральні компоненти для відновлення, зміцнення, глибокого зволоження: екстракти морських водоростей, жожоба, як у знаменитій японській продукції від бренду Lebel: Hair Soap with Seaweed та Jojoba Shampoo).

Якщо фінансові можливості дозволяють, можна підібрати собі засіб на базі 80 активних інгредієнтів - фітоамінокислот, стовбурових клітин швейцарських яблук, білкового комплексу Estessimo Celcert Forcen Shampoo.

Як вибрати шампунь для жирного волосся

Жирна шкіра голови вимагає багато уваги: щоденні мийки шампунем виливаються в чималі витрати часу і бюджету. Так, власниці цього типу не мають проблем зі статичною електрикою, посіченими кінчиками та легкістю укладання, але зачіска, на жаль, довго не протримається. Крім того, за добу біля коріння з'явиться неохайний масляний блиск і пропаде навіть натяк на об'єм.

Вихід - підібрати добрий шампунь на основі рослинних олій апельсина, м'яти, екстракту кореня бамбука або календули, бажано із сонцезахисним фактором. Засоби для глибокого очищення допомагають вирішити проблему лупи на жирному волоссі, тому що правильно починати з регуляції активності сальних залоз у шкірі, уповільнювати процес накопичення шкірного секрету на поверхні дерми. Придивіться до чудової продукції бренду Лебел: IAU Cleansing Freshment, Hair Soap with Marigold, Cool Orange Hair Soap.

Як правильно підібрати шампунь для змішаного/комбінованого типу

Змішаний тип - коли на корінні блищить, а на кінцях сухо - змушує шукати засіб-балансир. Не можна застосовувати агресивне очищення, одночасно з цим догляд треба розподіляти подалі від кореневої зони. Делікатно прибрати зайвий жир зі шкіри без порушення ліпідного балансу, а також наситити волосяний стовбур вологою, підживити фолікули перлинними протеїнами, усунути жовту відтінок допоможе Lebel PH 4.7 Nourishing Soap.

А серія аромашампуней Lycomint з томатним лікопіном підтримує гідроліпідний баланс, захищає від негативного впливу навколишнього середовища, зберігає насичений колір на фарбованому волоссі, має антивікову дію.

Як вибрати безсульфатний шампунь

Чи небезпечні лаурилсульфат та лауретсульфат натрію для здоров'я? Однозначної відповіді немає. За всіх своїх переваг - доступність, інтенсивне очищення, пишне піноутворення - SLS і SLES при багаторазовому тривалому застосуванні провокують алергічні реакції, лущення і свербіж, послаблюють захисні реакції шкіри. До того ж, Американське агентство захисту навколишнього середовища вважає потенційним канцерогеном 1,4Dioxane, побічний продукт виробництва SLES. Цікавий момент: офіційно виробники не прописують речовину у складі, проте тест американської бази косметики Skin Deep показує вміст діоксану у 52% дитячих шампунів та 97% засобів для розпрямлення волосся.

Визначено варто вибрати м'який очищувач без сульфатів, якщо ви прихильниця салонних процедур - фарбування, ламінування, випрямлення з кератином. Також склад підійде чоловікам, жінкам та дітям з чутливою шкірою голови, схильною до алергії.

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!