Вміст вологи у різних типах волосся
×
RU EN DE FR PL UA

Вміст вологи у різних типах волосся

У людей різних національностей існує багато відмінностей як у структурі волосся так і в їх властивостях. Сьогодні ми розглянемо одні з головних, на мою думку, властивостей волосся, а саме – вміст вологи та утворення статичного заряду у волоссі. В основному ця стаття буде присвячена волоссю людей африканського походження, а також їх порівнянню з волоссям інших національностей.

Вологість волосся у людей африканського походження значно менша, ніж у волосся людей східних національностей, і однією з причин такого дефіциту вологи може бути викривлена ​​(стрічкова) структура волосся африканського походження.

Друга причина нестачі вологи у волоссі людей африканського походження може полягати в тому, що сальні залози в африканській шкірі голови часто менш активні та виділяють недостатню кількість шкірного сала, яке є природним кондиціонером для волосся в організмі.

Отже, шкіра голови також буде відносно суха, як і волосся, оскільки по стрижню волосся розподіляється менше натуральної олії. І, крім того, масло, що виділяється, може ускладнити рух по стрижню волосся через надмірний вигин локонів, що, у свою чергу, сприяє сухості. Також, низький вміст вологи у волоссі африканського походження може бути причиною їхньої відносної ламкості.

Якщо ж подивитися на волосся людей східних національностей, наприклад, як у кавказців, то вони, як правило, матимуть гіперактивні сальні залози, звідси і поширена практика щоденного миття голови.

Утворення статичного заряду волосся

Необроблене волосся африканського походження розвиває дуже негативний електростатичний заряд (-25,4 кВ/м). Після розслаблення волосся африканського походження з використанням кремній-гідроксидів лужних металів заряд змінюється на позитивний + 25,9 кВ/м.

На відміну від кавказького волосся, в якому розвивається дуже низький позитивний електростатичний заряд +6,6 кВ/м. Відносно високий негативний заряд, якого набуває сухе волосся африканського походження під час розчісування, може бути обумовлений надзвичайно високою силою тяги, необхідної для проходження гребінця через масу переплутаних локонів волосся. Інша причина може полягати в наявності невеликої кількості природних ліпідів (18-МЕА) на волоссі африканського походження і цим сприяти підвищенню статичного заряду.

При розчісуванні необробленого або хімічно випрямленого волосся африканського походження, розвивається значно вищий електростатичний заряд, ніж у кавказького волосся. Цей відносно високий електростатичний заряд створює ефект балона і сприяє більш високому ступеню некерованості волосся.

Вплив вологості

Правду кажучи, вологість впливає на все волосся однаково. В умовах високої вологості волосся африканського походження, що має природну текстуру, набуває тенденції «повертатися додому», тобто в початковий стан. Кудрі в природно прямому волоссі звисатимуть; хвилясте або кучеряве волосся, випрямлене штучно, повернеться в його кучерявий або хвилястий стан; надмірно кучеряве волосся почне сильно завиватися.

Проте з останнім типом волосся вплив вологості просто помітніший, і перехід до початкової текстури здається більш драматичним. Навіть коли афроамериканське волосся хімічно розслаблене, щоб змінити природну текстуру, висока вологість викликає здуття волосяного стрижня, і волосся частково повертається до своєї первісної текстури. Це пов'язано з тим, що неприродні випрямлячі волосся призначені для видалення значної кількості надмірної завитості, але не можуть повністю позбавити волосся завитків.

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!