Термозахист для волосся: навіщо він і як працює - Exc.Boutique
×
RU EN DE FR PL UA

Термозахист для волосся: навіщо він і як працює

Всі знають, що термозахисту допомагають запобігти пошкодженню волосся під дією температури. Давайте розберемося.

Засіб після попадання на волосся створює на всій поверхні кожної волосинки найтоншу плівку, що запобігає зайвій втраті вологи. Хороші термозахисту також лікують і зміцнюють волосся, роблять його слухняним, запобігають появі кінчиків, що січуться, проблем із заплутуванням, і багатьох інших. Дуже важливо, наскільки термозахист лікує волосся. Японські термозахисти хороші саме тим, що вони найбільш інтенсивно відновлюють волосся, одночасно виконуючи функцію захисту.

Виявляється, основна маса термозахисту містить суміш силіконів, етиловий спирт, а також добавки, які полегшують вимивання силіконів та надають запаху тощо. Через суперечки щодо безпеки силіконів та складності в їх вимиванні з волосся стали розробляти нові серії термозахисних засобів, які легко змиваються навіть м'якими шампунями. У складі подібних препаратів використовуються водорозчинні полімерні плівки замість силіконових, які приймають частину температурного впливу на себе та значно знижують пошкодження волосся. Подібних полімерів виробляється дуже багато, і різні виробники можуть використовувати у своїх складах різні полімери.

У японських термозахистах Milbon використовується в основному ця технологія, тому їх перевагою є відсутність накопичувального ефекту на волоссі навіть при щоденному використанні термозахисту, а також важливим фактом є те, що вони змиваються навіть м'якими, «безсульфатними» шампунями.

Виходить, що більшість незмивних доглядів також мають термозахисні властивості. Тому підбирати незмивний догляд краще за типом вашого волосся і рівнем їх пошкодження.

Дуже важливо знати, що вода має величезний вплив у забезпеченні термозахисту. Тому чим більш зволожене волосся перед застосуванням термозахисту, тим ефективнішим буде результат.

Щоб незмивний догляд також захищав від сонця, він повинен мати у своєму складі хімічний сонцезахисний фільтр, наприклад метоксициннамат октил.

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!