Проникнення речовин у волосся - Exc.Boutique
×
RU EN DE FR PL UA

Проникнення речовин у волосся

Сьогодні ми розглянемо процес проникнення у волосся води, шампунів та кондиціонерів.

Ці речовини можуть легко проникати в кору волосся через канали між шарами кутикули, де знаходиться СМС кутикули.

СМС - це комплекс клітинних мембран (скор. від "Сell Membrane Complex", СМС), тобто органічний комплекс мембран клітин кератинових волокон, з яких в основному і складається волосся людини, а також шерсть тварин. Основні компоненти цього комплексу – протеїни та жирні кислоти, що мають упорядковану структуру. За складом СМС волосся людини та вовни ідентичний, тому у виробництві високоефективних сироваток для «ремонту» волосся використовується натуральний СМС, отриманий з очищеної вовни.

Порожні простори в CMC кутикули відіграють важливу роль у проникненні шампунів та інших розчинних речовин у волосся. Шляхи проходять між шарами кутикули, які нашаровані одна на одну навколо кори волокна під кутом 5 градусів. Механізм цього шляху проникнення показаний на рисунку 2.1

Рисунок 2.1: Проникнення шампунів та кондиціонерів у кору через канали кутикули

Хімічно активні речовини, що мають високий pH, наприклад, такі як: перманентні фарби і освітлювачі волосся, проникають крізь шари кутикули, долаючи при цьому клітинно мембранний комплекс (СМС), а потім проникають у кору.

СМС корково-кортикальних клітин є найслабшою і легко ушкоджується розчинниками та хімічними реагентами з високим pH. Схема потоку хімічних речовин показано на рисунку 2.2.

Рисунок 2.2: Латеральне проникнення хімічно активних речовин у кору волосся крізь кутикулу.

 

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!