Правильний догляд за шкірою голови
×
RU EN DE FR PL UA

Правильний догляд за шкірою голови

Навіть саме приголомшливе волосся може виглядати тьмяно і неживо, якщо за ним не доглядати або доглядати неправильно. За відсутності правильного, щоденного догляду ніяка лікувальна маска для волосся, яка використовується епізодично, не матиме бажаного ефекту.

Основні правила догляду - регулярність та правильно підібрана косметика. Ось кілька порад щодо правильного догляду за волоссям:

1. Мийте голову у міру забруднення волосся. Правил типу «миття щодня» або, навпаки, «раз на три дні» не існує.

2. Не використовуйте гарячу або холодну воду. Оптимальний варіант — 37–38°C.

3. Шампунь вибирайте з урахуванням стану типу шкіри голови, структури волосся, проблем. Шампунь - це перший ступінь у процесі догляду за волоссям. Він змиває надлишки шкірного жиру та забруднення, які блокують фолікулу волосся. Також у шампуні присутні й спеціальні корисні інгредієнти, але концентрація їх невелика і вони лише готують шкіру голови та волосся до впливу подальшого догляду.

4. Використовуйте кондиціонери - ополіскувачі. Кондиціонер (бальзам-ополіскувач) для волосся - засіб для догляду за волоссям, який змінює його текстуру і зовнішній вигляд. Активні компоненти проникають безпосередньо під кератинові лусочки волосся, заповнюючи порожнечі, які утворилися між ними, що вирівнює його поверхню. Японці, із властивою їм системністю і скрупульозністю, розробляють завершені системи догляду, де один засіб, крім своїх безпосередніх функцій, ще й готує шкіру голови та волосся до найкращого сприйняття наступного засобу догляду. Тому найбільш доцільно та ефективно використовувати кондиціонери і маски з тієї ж серії, що й вибраний шампунь.

5. Робіть маски для волосся. Маски для волосся мають сильніший ефект, ніж кондиціонери — ополіскувачі, вони містять багато поживних речовин, органічні кислоти, рослинні екстракти, білкові комплекси і вітаміни. Вони надзвичайно благотворно впливають на волосся, але використовувати його потрібно не частіше одного разу на тиждень, суворо дотримуючись інструкцій, щоб не перевантажити волосся корисними компонентами. І обов'язково – регулярно!

6. Проводьте регулярне глибоке очищення шкіри голови – пілінг. Це чудовий засіб для відлущування верхнього шару епідермісу, покращення мікроциркуляції крові. Це дозволяє шкірі дихати і краще засвоювати поживні речовини, а волоссю – рости швидше. Особливо сприятлива ця процедура для жирної шкіри голови, яка схильна до утворення лупи. Для здорової безпроблемної шкіри пілінг достатньо проводити один раз на місяць, жирна шкіра голови вимагає до себе більшої уваги і процедуру пілінгу теж потрібно проводити частіше, але не частіше 1 разу на тиждень.

7. Наносьте на кінчики волосся спеціальні захисні засоби, що не змиваються. Справа в тому, що кінчики волосся піддаються найсильнішому механічному впливу - від тертя по одягу, від кліматичних умов, від постійного розчісування. А особливо від невдало (і навіть вдало!) проведених процедур фарбування. Волосся просто починає відламуватися! Ось тут єдиний порятунок – захисний незмивний засіб.

8. Візьміть собі за правило захищати волосся та голову від палючих променів сонця відповідними головними уборами та/або спеціальними сонцезахисними засобами для волосся. Постарайтеся максимально зменшити вживання плойок, випрямлячів, термобігуді. Якщо ви вирішили використовувати плойку або щипці для випрямлення, то спочатку обов'язково нанесіть на волосся термозахисні засоби.

9. Дуже важливо правильно вибрати гребінець. Гребінець не повинен бути металевим, тому що він може травмувати і саме волосся, і шкіру голови. До того ж, металевий гребінець може сильно електризувати волосся. Починати розчісувати волосся потрібно з кінчиків, поступово піднімаючись до коріння. Якщо волосся заплуталося, не потрібно проводити по ньому щіткою знову і знову, від цього волосся січеться. У такому разі треба акуратно розплутати вузлики руками і лише потім продовжити розчісувати.

10. Одним із секретів є те, що НЕ МОЖНА розчісувати мокре волосся, бо вологе волосся чіпляється за гребінець і сильно розтягується. Від цього порушується структура волосся, лусочки відшаровуються, і волосся починає сіктися. Це не відноситься до випадку, коли ми робимо лікувальну процедуру «Щастя для волосся», оскільки волосся не просто мокре, а слизьке — покрите лікувальною сироваткою і акуратне прочісування пластиковим гребінцем лише допомагає препарату покрити кожну волосину зверху до низу.

Професіонали у всьому світі працюють, щоб спростити нам життя, розробляють ті формули, які справді допомагають. А наше з вами завдання – підібрати свій рецепт щастя та здоров'я. Правильно підібрані вітаміни + шампунь + маска + стрижка дадуть вам бомбовий результат. Але для цього треба намагатись. Для цього потрібен час + гроші + стратегія та терпіння.

Нехай ваше волосся буде прекрасне!

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!