Красивий блонд - прості правила догляду
×
RU EN DE FR PL UA

Красивий блонд - прості правила догляду

 

Як правило, ми згадуємо про необхідність догляду за своєю шевелюрою вже після процедури фарбування, коли в один, далеко не прекрасний, день виявляємо у себе на голові не звичні блискучі і відливаючі здоров'ям локони, а копицю пересушеного, бляклого волосся, що стирчить в різні боки.

Такий підхід до найбільшої своєї коштовності - голови - абсолютно невірний за всіма статтями!! Адже догляд за фарбованим волоссям має розпочатися ще задовго до процедури знебарвлення. Та що там: догляд за волоссям не повинен припинятися ніколи! Оскільки немає у світі видовища сумніше, ніж красива, успішна, але не доглянута дівчина.

З чого потрібно почати догляд за освітленим волоссям?

З кропіткого вивчення основного переліку правил по догляду за світлим волоссям, адже жоден інший колір не потребує такої дбайливої та інтенсивної турботи, як штучний блонд, адже чим темніший природній колір волосся, тим більше потрібно окислювача і тим сильніше ушкоджується структура волосся.

Отже,1-е: Вибір майстра – колориста. 

Якщо вже ви вирішуєтеся на знебарвлення волосся, то робіть це тільки у справжнього (бажано — перевіреного) професіонала, який має за своїми плечима значний досвід у сфері освітлення волосся і працює з найкращими барвниками. Не намагайтеся заощадити на своїй зовнішності, купуючи дешеву фарбу, - як показує досвід, подібна гра не коштує свічок - волосся може бути вкрай пересушене, з'явиться некрасивий жовтий відтінок, барвник швидко вимиється з волосся, волосся стане ламким і т.д.

2-е: Підбір відповідних новому статусу волосся (блондинка!) доглядових засобів

Не секрет, що світле волосся більш вибагливе щодо підбору шампуню і догляду, і задовольнити його можна, вдавшись до послуг спеціально розроблених для цієї категорії засобів, вибрати які іноді буває не просто.

Шампунь для освітленого волосся зобов'язаний:

  • мати м'яку миючу основу;
  • містити речовини, що відповідають за стабільність та інтенсивність відтінку волосся;
  • нейтралізувати жовтизну;
  • містити зволожуючі елементи, а також натуральні рослинні екстракти, мінеральні речовини та вітаміни;
  • бути прозорим (білі або кольорові шампуні містять у собі силікони, а вони, як відомо, склеюють та обтяжують волосся).

Грунтуючись на своєму досвіді, можу запропонувати блондинкам такі шампуні:

Від фірми Lebel: Serum Cleansing із серії IAU Serum; Relaxment, Clearment та Freshment Cleansing із серії IAU Infinity Aurum, шампуні із серії Proedit, шампуні із натуральної серії з маслом жожоба та японського кипарису, з екстрактом морських водоростей.

Від фірми Milbon – всі серії для фарбованого волосся – Inphenom, Deesse's Neu Due, у тому числі і Lifa, яка бореться із зайвим сальним секретом.

3-тє: Обов'язково застосовувати бальзами та маски для освітленого волосся.

Це, насамперед, маски з лікувально-відновлювальної серії Lebel Proedit, і, знову ж таки, із серії IAU Serum – і арома-крем/бальзам та інтенсивна маска, що відновлює, і прекрасні бальзами з натуральної серії – рисовий та яєчний протеїни, а також арома-креми із серії IAU Infinity Aurum – Silky та Melt Repair і, звичайно ж, чудові інтенсивні маски із цієї серії – IAU Mask та IAU Deep Mask. Також відмінно представлені маски для догляду за освітленим волоссям фірми Milbon – Inphenom Mask, Mist; Deesse's Neu Due SilkyLux, або, наприклад, Lifa - для боротьби з проблемами жирної шкіри голови і, при цьому, "запечатування" пігменту барвника всередині волосся.

В результаті постійного знебарвлення, волосся стає більш крихким, втрачає цінні кераміди (це будівельний матеріал волосся), починає сіктися і обламуватися. Саме тому так важливо дотримуватися всіх правил і тонкощів догляду за ними.

Також дуже важливо захищати волосся від шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання!

Сонячні промені взагалі безжальні до волосся, а до освітленого - і поготів. Тому обов'язково ховайте свою шевелюру під головними уборами (і взимку, і влітку), і вибирайте лише доглядові засоби, що містять УФ-фільтри. До речі, майже всі шампуні Lebel містять такі фільтри. А такі спеціальні засоби фінішного догляду, як есенції Forti, Moist, Sleek і Serum Oil, шовковий вуаль Trie TunerWater від Lebel, серія Deesse's Elujuda від Milbon (SPF 25-30) – надійно захистять ваше волосся і від ультрафіолету, і від термічного впливу.

Правильно мийте волосся, сушіть та розчісуйте!

Приступати до миття освітленого волосся можна тільки після ретельного їх розчісування - і тільки гребінцем з гладкими неметалевими зубами (гребінець Макадамія стане знахідкою для власниць довгого волосся). Ця процедура дозволить уникнути сплутування волосся і допоможе розподілити по ньому дорогоцінний захисний секрет, який склеює лусочки волосся, що стирчать в різні боки, і не допустить попадання в м'які шари волосся надмірної кількості води.

У жодному разі не розчісуйте своє волосся відразу після процедури миття, не давши їм висохнути. У такому стані вони найбільш схильні до травм і розтягувань.

Намагайтеся щоб волосся висихало природним шляхом, постарайтеся зменшити використання фену, щипців, праски та інших безжальних до волосся електроприладів, оскільки сильне нагрівання сприяє висушенню волосся і втраті ним вологи, після чого воно стає зовсім тьмяним і ламким.

Якщо сушіння феном вам з будь-якої причини ніяк не пройти, підійдіть до цього питання з усією можливою відповідальністю: спочатку просушіть волосся рушником, потім нанесіть на нього спеціальний термозахисний засіб, і тільки після цього приступіть до укладання волосся феном.

Особливості укладання волосся для блондинок.

Любительки стайлінгу повинні взяти на замітку той факт, що засоби для укладання діють дуже підступно щодо знебарвленого волосся - вони просто позбавляють їх всякого блиску. Тому намагайтеся використовувати тільки легкі і тільки делікатні засоби, такі, як укладання серії від Lebel і Milbon, розроблені спеціально для фарбованого волосся, і беріть їх якомога меншою концентрацією. Це забезпечить вам шикарне укладання, яскравий блиск та чудовий настрій!

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!