Форма волосся - Exc.Boutique
×
RU EN DE FR PL UA

Форма волосся

Розглянемо чотири типи волосся: східне або монгольське волосся, кавказьке волосся, волосся африканського походження та хвилясте волосся змішаної раси. Монгольське або східне волосся дуже пряме, кавказьке волосся не таке пряме, як монгольське, але відносно пряме. Волосся африканського походження надзвичайно кучеряве, а хвилясте волосся змішаної раси існує багато різновидів через відмінності в ступені ортокортикальних клітин у корі волосся.

Рисунок 2.1: Форми монголоїдного/азіатського, кавказького та афро-американського волосся.

Як порівняти властивості волосся різної структури?

Один із способів порівняти різні текстури волосся – це порівняти радіус хвиль у волоссі. Якщо радіус хвилі великий, то волосся має тенденцію бути злегка хвилястим: оскільки якщо радіус хвилі зменшується, то волосся стає більш хвилястим. Інший спосіб - порівняти поперечний переріз волоскових волокон з точки зору їх великої та малої осі. Співвідношення діаметрів великої та малої осі визначає еліптичність волокон волосся, як описано в розділі «Структура волосся». Це добре відомий факт, що в міру збільшення еліптичності волосся – кучерявість волокон волосся також збільшується.

Еліптичність монгольського або східного волосся — 1.20, кавказького — 1.4, а африканського — 1.89 або 1.86. Еліптичність кучерявого афро-бразильського волосся перевищує навіть 1,89 для певних волокон волосся. Еліптичність кучерявого волосся значно змінюється по довжині волокна і становить від 1,00 до 3,25. Таким чином, це доводить, що африканське волосся надзвичайно еліптичне і схоже на скручений овальний стрижень або стрічку, тоді як пряме кавказьке волосся і монгольське волосся мають більш циліндричну форму. На малюнку 2.2 показано сканування еліптичність волокна волосся афроамериканця.

Рисунок 2.2: Діаметр (по осях X та Y) волосяного волокна афроамериканця, довжина 5 см.

  Волокно демонструє дуже високу мінливість діаметра від точки до точки вздовж стрижня волосся. Волосся цього типу має багато точок напруги вздовж стрижня волосся і дуже легко ламаються при розтягуванні, як показано в розділі під порівнянням сили розриву волокна.

 

У людей кавказької національності волосся має меншу мінливість у діаметрі в порівнянні з іншими типами волосся, на малюнку 2.3 наведено дослідження даної мінливості.

Рисунок 2.3: Сканування діаметра (осі X та Y) волосяного покриву людини кавказької національності, довжина 5 см.

Порівняно з афроамериканським волоссям мінливість волосяного покриву кавказького волосся буде мінімальною. При вимірі діаметра двох типів волосся можна помітити, що волосся афроамериканського походження матиме більший діаметр (60 – 130 мікронів), ніж кавказькі (60 – 80 мікронів).

 

Мінливість діаметра волосся вздовж волосяного стрижня

Мінливість діаметра волосся є одним із важливих показників визначення структури вашого волосся. Оскільки в основному від цього показника залежить ступінь хвилястості або випрямлення волосся.

Якщо подивитися на діаметри волосся трьох типів, то можна зрозуміти, що монгольське волосся має найменшу зміну діаметра по одному волокну в порівнянні з волоссям кавказьких та африканських національностей. Волокно африканських волосся є найнерівномірнішим у діаметрі по відношенню до волокон кавказького та монгольського волосся, як показано на малюнку 2.4.

Рисунок 2.4: Мінливість еліптичності волосся різних етнічних груп вздовж стрижня однієї волосини

Волосся афроамериканців демонструє найбільшу варіацію еліптичності волокон на одному волоску в порівнянні з афро-бразильським, латиноамериканським і кавказьким волоссям.

Ці дослідження допомагають у догляді за волоссям для різних типів волосся. Для правильного підбору догляду за волоссям необхідно знати структуру вашого волосся. Оскільки при неправильному виборі засобу ви можете банально не досягти бажаного результату.

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!