Чому волосся по-різному реагує на догляд - Exc.Boutique
×
RU EN DE FR PL UA

Чому волосся по-різному реагує на догляд

На стан нашого волосся впливає безліч факторів: фарбування, мелірування волосся (яке на жаль не завжди буває вдалим), погодні умови (висока або низька вологість, спека, холод), спосіб життя, стреси, якість води якої ми миємо голову, погані гребінці та багато інших. Іноді ми самі не встигаємо зрозуміти — що ж змінилося, а волосся вже стало якимось іншим і звичний догляд не допомагає їм виглядати так, як раніше. З будь-якою з перерахованих змін можна боротися, з якими успішніше, з якими менш.

Як боротись? Потрібно розуміти, що собою представляють наше волосся, що з ними відбувається, і в якому вони в даний момент стані. І тоді питання "а як зрозуміти, чого волоссю не вистачає: зволоження, живлення чи протеїнів", — відпаде саме собою. Існує міф, що якщо використовувати один і той самий догляд, волосся до нього звикає. Справа в тому, що волосся не може звикнути до догляду. Якщо вам здається, що ваш шампунь і маска перестали працювати, це лише ознака того, що відбулися якісь зміни у вашому способі життя наприклад: занадто часто укладання волосся, зміна погоди, зміна зачіски (навіть якщо пройшло зовсім небагато часу з останнього моменту відвідування салону).

Залежно від погоди та інших умов можна використовувати різні догляди. Наприклад, зверніть увагу, що шампунь для об'єму волосся в сухий зимовий час працює краще, ніж у літній, коли волосся піддається надмірному впливу вологої погоди. Також взимку потрібні поживні версії догляду, тому що через зміну температури, холоду, головних уборів волосся страждає більшою мірою. Також може статися накопичення однотипних елементів засобів для догляду за волоссям. Як приклад, можна навести «перебір із силіконами» та інші аналогічні вирази, суть яких зводиться до того, що волосся перенаситилося. Для того, щоб така ситуація не виникала, необхідно перевіряти складові компоненти тих засобів, якими ви користуєтеся.

Наведу простий приклад використання маски мас-маркету: вона цілком здатна на якийсь час зробити пошкоджене волосся «як з реклами». Більшість, щоправда, помилково вважає при цьому, що волосся вилікувалося. За фактом вони покрилися щільною плівкою з 2 видів воску і силікону. Яке і змушує волосся стати набагато гладкішим і блискучим. Що станеться при постійному застосуванні цієї маски? Звичайно, накопичення воску, який погано змивається звичайними шампунями, особливо безсульфатними. З часом волосся стане матовим, некерованим і сухим. Якщо раніше вони були пошкодженими, то стануть ще більш пошкодженими, можуть почати сіктися і ламатися. Тому, для того, щоб ваше волосся виглядало ідеально, будь-який засіб необхідно підбирати індивідуально під кожен тип волосся, і що не менш важливо - під спосіб життя.

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!