Чим відрізняється японська косметика для волосся
×
RU EN DE FR PL UA

Чим відрізняється японська косметика для волосся

Краса японок асоціюється з розкішшю сяючого волосся. Це не може не захоплювати європейську жінку. Тому сплеск інтересу до японської косметики для волосся є закономірним.

З чого почати знайомство зі східними бьюті-засобами? Звичайно, з теорії, що переходить у практичні експерименти. Ваші пошуки увінчаються успіхом, якщо підберете правильний продукт та зможете приділити достатньо часу для проходження курсу.

Відмінності японської та європейської косметики

Азіатський підхід до догляду відрізняється від західного. Європейський бренд робить акцент або на безкомпромісній натуральності та підтверджує дослідження органічними сертифікатами, або на наукових відкриттях та розробці нових формул. Японці скромно та ненав'язливо експлуатують гігантську спадщину традицій: у продуктах завжди натуральний склад з унікальними компонентами — скваланом (тваринним жиром), аргановим маслом, екстрактом водоростей, квітками камелії, зеленим чаєм із гібіскусом та яблучним оцтом та ін.

Традиційний підхід не означає застарілий. Вся японська косметика для волосся йде в ногу з часом: у формулу при необхідності включають колаген, амінокислоти, стовбурові клітини фруктів, сонцезахисні фактори, піроктон-оламін та різні кислоти. Тому ефективність домашнього догляду можна порівняти з салонними процедурами.

А ще японці вважають за краще комплексно впливати на здоров'я. Косметика + вітаміни + дієта + девайси для спа-процедур + здоровий сон та спорт дають приголомшливий результат. Поліпшується як зовнішній вигляд волосся, так і фізичне самопочуття.

Відмінності японської та корейської косметики

А якщо заглибитися в тему Азії та порівняти системи догляду японок та кореянок, виявляться цікаві факти. Гіганти японської бьюті-індустрії керуються особливою філософією у виробництві:

  • "закрита" від зовнішнього світу Японія багато компонентів винаходила самостійно, частина з них засекречена і не виходить за межі внутрішнього ринку;
  • власні лабораторії є навіть у невеликих виробників;
  • формули засновані на вікових традиціях, і в цьому їх сила - лояльні клієнти не сумніваються, що улюблений продукт зміниться для маркетингу або моди;
  • за нормативами випуск косметики дорівнює фармацевтиці, звідси найсуворіші заходи контролю якості;
  • превалює мінімалістський дизайн упаковки, що прикрашає домашній простір.

У корейських виробників усе збудовано за іншим принципом. Жорстка конкуренція змушує постійно працювати над новими складами та знижувати вартість. Лімітовані тиражі та зміни продукції часом засмучують відданих шанувальників. Південнокорейські формули включають отруту бджіл і змій, муцин равликів, секрет павучих залоз, екстракт ластівчиного гнізда та іншу екзотику. Немає заборони використання певних компонентів, наприклад, фталатів, що для японців табу. І не можна не згадати про милий корейський дизайн упаковки - він далеко не лаконічний, але завжди викликає посмішку.

Переваги та недоліки японської продукції

Почнемо із плюсів японської косметики для волосся.

  1. Виключено всю шкідливу хімію у складі — поверхнево-активні речовини, парабени, сульфати..
  2. Відсутні штучні загусники та розчинники (тому допустима неоднорідна консистенція).
  3. Легкий природний аромат видає присутність квітів, фруктів та трав. Ароматизатори та аромати - під забороною.
  4. Нейтральний колір продукції надають натуральні інгредієнти.
  5. Ефект яскраво виражений, але не відразу. Необхідно пройти курс і досягти ефекту накопичення.

Мінуси насправді не пов'язані з самою продукцією. По-перше, не всім підійде цінова категорія. А по-друге, для грамотного догляду знадобиться індивідуальний підбір косметики, а іноді метод проб-помилок. Але все у ваших руках, тому обов'язково підберіть відповідний комплекс і порадуйте своє волосся якісним очищенням та харчуванням.

Відгуки

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ ПРО АКЦІЇ ТА ЗНИЖКИ

Підпишись та отримуй акційні пропозиції від Exc.boutique першим!